Siirry pääsisältöön

Sisustussuunnittelijasta on moneksi


Satu kertoo työnsä sisustussuunnittelijana olevan hyvin monipuolista: ”Sisustuspalveluja tarjoava yritykseni STAILIAMO:n asiakkaina ovat sekä yksityiset ihmiset että yritykset. Asiakkaan toimeksiannot vaihtelevat paljon, mutta tällä hetkellä minua työllistävät eniten remonttikohteiden sisustussuunnittelu ja - neuvonta, asuntojen myyntistailaus sekä sisustusaiheisten luentojen järjestäminen. ”


Asuntojen stailaus kasvattaa tasaisesti suosiotaan ja syykin on selvä. Stailaus tuo myytävän asunnon parhaimmat puolet esiin ja tekee siitä houkuttelevamman. Kalustaminen tuo tyhjän asunnon mittasuhteet paremmin esille ja auttaa asiakasta luomaan mielikuvan mahdollisesta tulevasta kodistaan. Kalustus ja somistus voivat olla merkittäviä tekijöitä ostopäätöksen syntymisessä ja siksi ei ole aivan yhdentekevää, miltä asunto näyttää esittelyssä. Asunnon ostamiseen liittyy vahvasti tunnetilan aistiminen ja siksi Sadun mielestäni ensivaikutelman luomiseen kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota.   
 


Sisustussuunnittelijan työssä tarvitaan luovuutta ja kekseliäisyyttä, Satu toteaa. ”Melkeinpä aina vastaan tulee ongelma, joka täytyy ratkaista, joskus useampiakin. Nämä ongelmatilanteet tekevät sisustussuunnittelijan työstä haasteellisen, mielenkiintoisen – ja myös palkitsevan. Hyvässä muistissa on suunnittelemani hääpaikka, joka piti loihtia maatalon pihassa olevaan karuun ja kolkkoon peltihalliin. Kohtuullisella budjetilla, hyvällä suunnittelulla ja ahkeralla talkooporukalla projektista selvittiin kunniakkaasti. Tämä projekti oli osoitus myös siitä, miten sisustussuunnittelijaa voi käyttää juhlien visuaalisen ilmeen ja toimintojen suunnittelussa, oli kysymyksessä isot tai vähän pienemmätkin juhlat.”Työkokemus opettajana näkyy Sadun yritystoiminnassa ja sisustussuunnittelijan työnkuvassa. Stailiamo järjestää asiakkaille mm. erilaisia sisustusaiheisia teemaluentoja. Muutaman vuoden aikana hän on suunnitellut useamman erilaisen luennon ja luentosarjan, jotka käsittelevät sisustuksen eri teemoja. Luennot suunnitellaan aina kohdeyleisön mukaan; työpaikan virkistysillasta workshop-tyylisiin koulutuksiin. Tässä tehtävässä hän pystyy luontevasti yhdistämään kahta intohimoaan - opettamista ja sisustamista.


Satu kertoo tehneensä pitkän työuran opetus- ja kasvatusalalla ja hän kouluttautui sisustussuunnittelijaksi aikuisena. Työ- ja elämänkokemus ovat tehneet hänestä omien sanojensa mukaan hyvin käytännönläheisen suunnittelijan. ”Haluan tarjota asiakkailleni sisustuspalveluja kaikkiin elämän tilanteisiin, kodin ja yritysten tiloihin – arkeen ja juhlaan.”
Jatkuva ammattitaidon kehittäminen on Sadulle intohimo ja ehdoton edellytys, jotta pysyy ”ajan hermoilla”. Siksi hän on myös ahkera kouluttautumaan. 

”Koska asun Raumalla (ja meillä on historiallinen Vanha Rauma), olen opiskellut mm. vanhojen talojen sisustussuunnittelua ja pystynyt hyödyntämään oppimaani erilaisissa toimeksiannoissa. Seuraavaksi suunnitelmissani olisi perehtyä julkitilasuunnitteluun ja esteettömyyteen, eikä lisäoppi valokuvauksestakaan olisi pahitteeksi. Mottoni ”Vierivä kivi ei sammaloidu” taitaa kohdallani pitää hyvinkin paikkansa…”

Kommentit