Siirry pääsisältöön

Toiminnallisuus ja asiakkaan toiveet suunnittelun keskiössä
Sirpa Tapprestin Serene Interior Design tekee sisustus- ja tilamuutostöitä pääosin yksityiskoteihin. Suunnittelijana hän suhtautuu jokaiseen muutoskohteeseen intohimolla ja haluaa toteuttaa asiakkaan toiveet loppuun asti – ja mielellään ylittää ne. Suunniteltavien tilojen valo, selkeys ja tunnelmaltaan rauhallinen ja harmoninen lopputulos on tärkeä, myös asumisen jälki saa näkyä.  
”Asiakkaan niin toivoessa, pyrin toteuttamaan ”jonkun jutun” - yllättävänkin ratkaisun. Mikään koti ei kyllä toimi, ellei toiminnallisuuteen panosteta, olipa kyseessä sitten säilytysratkaisut tai keittiön suunnittelu”, Sirpa Tapprest toteaa. 
Hän toteuttaa mielellään mallinnusohjelmaa hyödyntäen tilamuutostöitä, kuten keittiö-, kylpyhuone- tai esim. walk-in-closet -ratkaisuja.  ”Käytän mallinnusohjelmaa nykyisin myös systemaattisesti sisustussuunnittelussa, jotta asiakas näkee toteutusvaihtoehdot mahdollisimman visuaalisena”. Sirpa vastaa asiakkaan niin toivoessa projekteista alusta loppuun, pitäen varmoissa käsissä mm. tarjouspyynnöt, aikataulun sekä budjettiseurannan.  Hänen verkostonsa kautta löytyy usein myös luotettava remonttimies.


Sirpa kertoo; ”Yksi toteutuskohteistani on Ullanlinnassa oleva iso parvellinen yksiö, jonka asiakkaani oli hankkinut kaupunkikodikseen. Asunnossa haluttiin uusia kaikki pintamateriaalit, ratkaista olemattomat säilytystilat sekä toteuttaa yhtenäinen, värimaailmaltaan harmoninen sisustus.”


Vaatehuoneesta tuli lopulta koko tilan katseenvangitsija. Korkeat teräskehyksiset ovet huurretulla lasilla luovat illuusion, että ovien kautta kuljetaan kokonaan toiseen huoneeseen. Tilavan vaatehuoneen sisustuksena toimii mainiosti Ikean Pax.  Varasängyksi teetettiin näppärä seinäkiinnityksellä oleva kiinteärakenteinen vuode, jossa sänkyosa nousee seinälle ja näyttää silloin kevyeltä lipastolta. Vanha korkkilattia sai väistyä Timberwisen Chalky Oak  lankkuparketin alta, seinät maalattiin Tikkurilan hennon harmaalla sävyllä 1951. Koti kalustettiin  modernilla skandinaavisella muotokielellä, brandeinä mm. tanskalainen ByLassen, Foscarinin, le Klint.  Vepsäläiseltä hankittiin siro oleilusohva.


”Serene Interior Design-sivustolla on lisää tietoa muutosprojekteista sekä sisustuslehtireferensseistä, myös lisää kuvia on tulossa”, kertoo Sirpa.Kommentit