Siirry pääsisältöön

Habitare 2019 - MindspacesTämän vuoden teemana Habitaressa oli Mindspaces (Mielen tiloja). Kodin tulisi olla rauhoittumisen paikka, jossa mieli lepää ja on hyvä olla kaikilla asteilla. Keskeisimmiksi trendeiksi mielestäni nousivat luonto ja 70-luvun paluu väreissä ja muodoissa. Ainakin itse 70-luvun lapsena koin voimakkaan ”flashbackin” katsellessani curryn (vrt. sinapinkeltainen), ruskean ja vihreän voittokulkua. 


Myös luonnonvalkoista, beigeä ja ruskeanharmaita sävyjä näkyi niin pinnoissa kuin tekstiileissäkin. Sileä sametti on korvannut 2000-luvulla vakosametin (onneksi…) ja sitä on nyt sohvissa, nojatuoleissa sekä tekstiileissä. Samettimaisuus näkyy kaikkialla mattapintoina. Myös matoissa samettimaiset pinnat ja matala nukka ovat suosittuja.           


Luonnonmateriaaleista puu näyttäytyi kauniisti mm. paneeleissa, taivutetuissa ja rottinkisissa huonekaluissa sekä kiintokalusteissa.


Jukolan kaunis seinä
        
Matrin nostalginen Lempi-sängynpääty

Woodion asuntomessuilta tuttu puukomposiittinen kylpyamme oli myös täällä selkeä messukävijöiden suosikki.

Ekologinen ajattelu, kestävä kehitys ja huoli ilmastonmuutoksesta nousi voimakkaasti esille. Selkein ja kaunein kannanotto lienee Juha Jokisen Innoluxille suunnittelema Sula-valaisin.

Kalusteissa pehmeät muodot ja tekstiilit valtaavat kodit, kontrastina geometriset kuviot pintamateriaaleissa ja valaisimissa luovat rytmiä ja monivivahteisuutta.  Ladontana seinä-ja lattiapinnoissa on kalanruotokuvio meillä edelleen in.


Summa summarum; Koti saa olla oman näköinen ja kuvastaa omaa tyyliä/tyylejä ja kenties myös mielentilaa.

Ehdottomasti ajankohtaisia:
luonto – ekologisuus - puu
luonnosta löytyvät värit – curry, ruskea, beige, vihreä, poltettu oranssi
70-luku; rottinki, sametti, värit, geometriset kuviot

Kommentit